hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* szerk.

SáRKáNYOK, KáMPICSOK, DöHéK

A kék csodatorta Kolozsváron

[2004. Oct. 4.]

[fotóriport] A kék csodatorta, a Muszty–Dobay budapesti szerzőpáros mesemusicalje nyitotta a kolozsvári évadot. A kisebbek a fináléban tesztelték, ehető-e a díszlettorta, a felnőttek a parodizált közhelyeken dőltek a nevetéstől.

Veszélyben Patológia királysága: a hisztis királykisasszony, Szupertónia (Albert Csilla) nem akar férjhez menni. Királyapját (Bogdán Zsolt) a végső kétségbeesésbe kergette hajthatatlanságával: az ajtó előtt várakozó számtalan kérőt látni sem akarja, egyre csak toporzékol. A tudós Doktor Plágium (Tyukodi Szabolcs) nem tud segíteni, Doktor Plácébót (Sinkó Ferenc) pedig tömlöcbe csukatták képtelen ötlete miatt – szerinte a csodálatos kék habostorta meggyógyítaná Szupertóniát.

supertonia
Szupertónia (Albert Csilla) és orvosa, Doktor Plácébó (Sinkó Ferenc)

Patologiakiraly
Patológia királya (Bogdán Zsolt)
Igen ám, de a Kék Erdő mélyén fellelhető tortáig veszélyes az út. Át kell vágni a kövér Döhék csoki-földjén, meg kell menteni a hétfülű sárkányt, Drakulinát (Varga Csilla), akit tönkrettetek a szomszédjában élő elfuserált zsenik (Mama – Vindis Andrea, Papa – Bíró József, Fiú – Fodor Edina), továbbá fel kell szabadítani a Kámpicsokat (Nagy Kámpics – Dimény Áron) is a félszemű Sanda Kán (Bogdán Zsolt) diktatórikus uralma alól.


Belkántó
Belkántó herceg (Laczkó Vass Róbert)
Egyedül a csodálatos hangú Belkántó herceg (Laczkó Vass Róbert) vállalja ezt az utat, mert igazán és őszintén szereti Szupertóniát. Útján a lány óvó szavai kísérik (magnószalagra rögzítette), és persze barátja, a költő és műstoppoló Vibrátó (Fogarasi Alpár). Később hozzájuk szegődik a postás-döhe, Heuréka (Kézdi Imola) is, de hárman sem küzdenék le a sok akadályt, ha egy rejtélyes csuklyás alak (Mányoki Bence) nem húzná ki őket a pácból.

effektaffekt
Effekt (Hatházi András) és Affekt (Galló Ernő) grófok konspirálnak

A mese intrikusai Affekt (Galló Ernő) és Effekt (Hatházi András) grófjai. Mindketten pénzéhesek és hozományvadászok, ezért bármire képesek, csak hogy Belkántóék ne érjenek célba.

Nagy Döhe és lánya, Brünhilda
Nagy Döhe (Bogdán Zsolt) és lánya, Brünhilda (Varga Csilla)

Természetesen a jó győzedelmeskedik, a hősszerelmes és csapata eljut a Kék Erdőbe, és a kék csodatortával ugyan történik egy kis baleset, de szerencsésen visszatérnek Patológiába. Szupertónia meggyógyul, boldogan nyújtja a kezét Belkántónak, és persze kiderül, hogy a királylányt nem is a torta gyógyította ki hisztériájából, hanem az, hogy drukkolt és izgult a kedves sikeréért.

elfuseráltzsenik
Hip-hop-fiú (Fodor Edina) és operett-rajongó szülei (Vindis Andrea és Bíró József)

Egyszerű díszletben színes és szellemes jelmezek felvonulása látható, és külön említésre méltó, hogy a felvételről bejátszott zenére a színészek élőben énekelnek.

Rendező: Keresztes Attila
Díszlettervező: Bartha József m.v.
Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias m.v.
Zenei vezető: Incze G. Katalin

Az előadás színlapja a hamlet.ro-n: A kék csodatorta

heureka
Heuréka (Kézdi Imola), Nagy Kámpics (Dimény Áron) és Vibrátó (Fogarasi Alpár)

keszulatorta
Készül a csodatorta...

eskuvoitorta
A torta, ha nem is kék, de esküvői...

happyend
Színes léggömbök a tapsrendkor...


Megosztás |

» Korábbi cikkek


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License