hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* Hegyi Réka

VáRDAKESERű

... a helyszínről

[2004. Jun. 24.]

Hideg és meleg napok váltakoznak, az előadás-élményeket a jegyek megszerzésért vívott küzdelem árnyékolja. A program részét képező szakmai klubban de a sörsátorban is legfontosabb téma: a színház.

A Kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja többek között a találkozások helye, ahol régi kollégák, tavaly szerzett barátok, és rég nem látott szakmabeli ismerősök ölelgetik egymást a viszontlátás örömére. A Mikor érkeztél? Meddig maradsz? kérdések egyetlen célja kideríteni, hogy idén hány nap áll rendelkezésre egy-egy sör vagy Várdakeserű (az Unicumra kísértetiesen hasonlító helyi specialitás) mellett megbeszélni a nagyon fontos, vagy nagyon jelentéktelen dolgokat. Természetes, hogy a legtöbb beszélgetés témája a színház.


A pár nap késéssel érkező tudósító meg csak kapkodja a fejét, hogy vajon mi is történhetett itt, miről is maradt le. Mert valami biztosan történt, mindenkinek az arcára ez van ráírva. Ha nagyon sokat kérdezősködik, csak eltávolodik a lényegtől. Kisvárdán tíz napig csak erre érdemes koncentrálni: a jó hangulatra. Persze a stúdiótermi előadásokra szóló jegyek megszerzésért folytatott közelharc nagyon el tudja venni az újságíró kedvét a munkától, de a problémák valahogyan mindig megoldódnak.


A válogatott előadások és a szakmai beszélgetések is nagyon jó hangulatban zajlanak, olyannyira, hogy a morcos emberek megszelídülnek, a nagy véleménykülönbségek eltűnnek.


Délutánonként a Művház előtti teraszon mindenki a fesztiválújságot, a Kisvárdai Lapok "napilapot" böngészi, és a délutáni előadásra kipirult arcú fesztiválozók érkeznek a strandról. Jó és kevésbé jó előadások váltakoznak, a közönség pedig inkább békésen bóbiskol, mint hogy tüntetően kivonuljon a nézőtérről. Előadások után az első pacsirták fellépéséig és a Hajnalcsillag elhalványulásáig jöhet a sör és a Várdakeserű.


Délután csak az árnyékban levő asztalok népszerűek... (fotó: KonTextus)


Estére viszont az összes asztalnál zajlik majd az élet (fotó: KonTextus)


Megosztás |

» Korábbi cikkek


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License