hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

* Szigligeti Színház, Nagyvárad

Nincs szebb mint a szerelem

Összeállítás népszerű operettekből


Szereposztás:

  Firtos Edit
  Fodor Réka
  Kardos M. Róbert
  Kiss Csaba
  Madarász Lóránt
  F. Márton Erzsébet
  Molnár Júlia
  Molnos András Csaba

Bemutató időpontja: 2004.03.08.

Operettslágerek a színházban

Nincs szebb, mint a szerelem! A bemutató előadás március 8-án, hétfőn lesz, a hölgy nézők jegyváltáskor kedvezményben részesülnek.

A színháztörténet talán legvitatottabb műfaja az operett. Viszonylag rövid, mindössze 150 éves múltra visszatekintő története során volt olyan időszak és voltak olyan vidékek, amikor s ahol párthatározatban mondották ki, hogy az operett dekadens, káros hatást gyakorol a nézők nagy tömegeire, e tömegek forradalmi tudatának fejlődésére. Ez már a színházi múlt maga, és nemcsak Váradon; az a zenés színpadi műhely ugyanis, amit gyűjtőszóval „nagyoperettnek” neveztek hajdanán, ma már alig-alig lelhető fel a színházak műsorában, hacsak nem operettszínházakról van szó. A műfaj gyakorlatilag kihalt, a nem egy esetben slágerré nemesült dal és zene azonban mindmáig megtalálja az utat a nosztalgiára szívesen hajló nézők százainak, ezreinek a szívéhez, lelkéhez.

Premier nőnapon

A Szigligeti Társulat művészeinek egy csoportja most átnyújt nézőinek egy csokorra való operettslágert, a magyar klasszikus operettirodalom legnevesebb szerzőitől, darabjaiból válogatva. A Nincs szebb, mint a szerelem címmel megejtett válogatás Kálmán Imre, Huszka Jenő, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál, Szirmai Albert dalait emelte ki olyan népszerű operettekből, mint a Csárdáskirálynő, a Lili bárónő, a Víg özvegy, a Mágnás Miska vagy a Bajadér. Az „operettcsapat” tagjai: Firtos Edit, F. Márton Erzsébet, Fodor Réka, Molnár Júlia, Kardos M. Róbert, Kiss Csaba, a műsort szerkesztő Madarász Lóránt és Molnos András Csaba lép közönség elé Florina Bellinda Birea jelmezeiben úgy, ahogyan azt játékmesteri minőségében Meleg Vilmos elképzelte; a táncokat Ádám János, a kolozsvári Állami Magyar Opera művésze koreografálta. A zenei vezető Ari Nagy Sándor, kísérő Rézműves Zoltán vezetésével a Bocskai Tímea, Kinda Péter és Székely István alkotta zenekar.

Nagy Béla


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License