hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

* M Studio, Sepsiszentgyörgy

Dokk

Woyzeck


Szereposztás:

Woyzeck   Dávid A. Péter
Marie   Györgyjakab Enikő
Ezredorvos   Veres Nagy Attila
Kapitány   Szekrényes László
Tamburmajor   Fehérvári Péter
Grätchen   Polgár Emília

rendező:   Uray Péter
forgatókönyv:   Uray Péter
díszlet, jelmez:   Bagoly Zsuzsanna

Bemutató időpontja: 2010.05.19.

Az előadás G. Büchner Woyzeck c. műve alapján készült, egy fizikai színházi formára kialakított forgatókönyv szerint. A 6 szereplőt megjelenítő produkció a náci emberkísérletek világát jeleníti meg szűk, belterjes környezetben. Az állandó megfigyelés, fizikai és érzelmi atrocitások, az éhség adta leállíthatatlan remegés, s a hajszoltság gerjesztésének képei szimbolikus mozgásszínházi eszközökön, illetve a fizikai színház lehetőségeit kereső, naturálisabb forma akcióin keresztül jelennek meg.
A kamaraszínházi produkció a testközeli helyzetek intimitása révén nagy lehetőséget biztosított a színészek számára, eszköztáruk minél szélesebb kibontására. A képi világ rusztikussága, az akusztikus elemek sokfélesége, a csönd telített jelenléte, a gesztusok szimbolikus gazdagsága, illetve a fizikai színházi akciók szélsőséges megoldásai a Dokk-ban újfajta színházi gondolkodás lehetőségét teremtették meg.
Az esztétizálás kikerülhetősége ebben a munkában vált igazán egyértelművé. Sikerült egységet teremteni a tánc-értékű mozgás-, és fizikai megjelenítés és a klasszikus értelemben vett színészi jelenlét és képteremtő képesség lehetőségei között.
A munka során egy, a film-forgatókönyvekhez hasonló anyag alapján dolgoztunk, s a jelenetek felrakása is azt a képi fogalmazásmódot kereste, amit alapvetően egy tömör, lényegre törő, ugyanakkor erősen asszociatív megközelítés jellemez.


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License