hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

* Állami Magyar Színház, Kolozsvár

Dracula the Clown


Szereposztás:

Drakula, Van Helsing   Bogdán Zsolt
Bram Stoker   Liviu Matei
Madam Bloodbath   Csutak Réka
Egy ápolónő   Szabó Jenő

szöveg:   Nola Rae
rendező:   Nola Rae
díszlettervező:   Matthew Ridout
jelmeztervező:   Matthew Ridout

Bemutató időpontja: 2010.02.

A Csepürágó Egyesület és a London Mime Theatre produkciója.

Az előadást fordítás nélkül, angol nyelven játsszák.

„Szín, zene, báb- és mímtechnika ötvözete. A (tetszik vagy sem) Románia védjegyévé vált hírhedt Drakula tragikomikus története. A szereplőink? Egy megtépett, megvénült, sajnálatraméltó gróf, aki a saját maga állította csapdába esett és nem menekül belőle. Egy műfogsort viselő gróf, aki már képtelen denevérré átváltozni és vért szívni. Aki már csak halvány mása a hajdanvolt erőteljes és félelmetes vámpírnak. Madam Bloodbath a boszorkányként elhíresült Báthory grófnő szenvedélyes és komikus mása, aki rég elvesztette szépségét és fiatalságát, de aki még mindig szüzek vérében akar mindenáron fürödni. Van Helsing egy vámpír-vadász, aki elszörnyed, amikor azzal szembesül, hogy mivé változott a hírhedt Drakula. No meg egy új szereplő, Bram Stoker, kishivatalnok, aki őket „menet közben” megírja. Valamint a felsoraltakat kiegészítő bábok.

Drakulát mindenütt ismerik, története pedig kifejezetten alkalmas arra, hogy a vizualitást előtérbe helyező színház tárgya legyen, illetve hogy egy rém-történet komikus mesévé változzon. A szerző szándéka az volt, hogy rámutasson, milyen gondokkal szembesül egy vámpír. Hiszen számunkra mára gyengévé váltak, közel a teljes eltűnéshez, és sokkal több dologtól kell már tartaniuk, mint a fokhagymától vagy a nappali világosságtól.”
Nola Rae, szövegíró, rendező (London Mime Theater)

Az előadás ötlete 2006-ban körvonalazódott, amikor Nola Rae és hajdani tanítványa, Liviu Matei, sok év után Brassóban újra találkoztak, és megegyeztek egy közösen létrehozandó projekt tervében.

Az előadás szövegkönyve a közeljövőben Angliában nyomtatásban is megjelenik.


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License