hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Măniuţiu-bemutató Kolozsváron: Caligula – avagy a boldogság megkísértése

[2011. Mar. 20.]

Március 23-án, szerda este 8 órától a kolozsvári színház nagytermében kerül sor az évad kilencedik bemutatójára. Albert Camus Caligula című darabjának rendezője Mihai Măniuţiu.

A kolozsvári rendező azt a tulajdonképpen hátborzongatóan izgalmas kérdést vizsgálja, hogyan érhető el a boldogság? Vajon legyőzhető-e a halál? És mire vezet az, ha az embert megfosztják a kíméletes hazugságoktól és a saját valódi helyzetével szembesítik? Az ő Caligulája a lehetetlent kísérti meg, amikor a világot újra akarja rendezni, mert „ahogyan a világ most van elrendezve, engem nem elégít ki”.

Az előadásban fellépnek: Dimény Áron, Kézdi Imola, Molnár Levente, Bodolai Balázs, Váta Loránd, Sinkó Ferenc, Keresztes Sándor, Salat Lehel, Szűcs Ervin, Orbán Attila, Köllő Csongor, Balla Szabolcs, Kántor Melinda.

Az előadás dramaturgja Visky András, koreográfus Sinkó Ferenc, díszlettervező Adrian Damian, jelmeztervező Vladimir Turturică, zene Şerban Ursachi, rendezőasszisztens Visky Andrej, ügyelő Nagy Yvonne.

A bemutató előadást román nyelvű feliratozással láthatják az érdeklődők. Következő előadás: szerdán, március 30-án este 8 órától. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License