hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Cabaret - a kolozsvári végzős színészhallgatók musical-bemutatója

[2007. Jan. 30.]

A kolozsvári negyedéves színészhallgatók bemutatják Joe Masteroff - John Kander - Fred Ebb szerzőtriász Cabaret című musicaljét.

A művet 1966-ban mutatták be a Broadway-n, és egyhuzamban 1166-szor játszották, majd hat évvel később filmre alkalmazták, amiből egy mára már klasszikus alkotás készült Liza Minnelli, Michael York és Joel Grey főszereplésével. A darab azóta is folyamatosan műsoron van a világ színpadain.

A cselekmény Berlinben játszódik az 1930-as évek elején. Noha a világtörténelem egyik legsötétebb korszaka érlelődik, a Kit Kat Klub nevű kabaré vendégei ebből mintha mit sem vennének észre. A lokálban estéről estére mindenre kapható táncosnők szórakoztatják őket, itt lép fel az Angliából „importált” díva is, Sally Bowles, valamint a Cabaret ördögi mosolyú ceremóniamestere, a Konferanszié. Ebbe a világba érkezik a fiatal amerikai regényíró, Cliff ...

A kolozsvári színészhallgatók ezúttal egy kamaraváltozatot mutatnak be: mindössze egy zongorával adják elő a számokat. A zenekart helyettesíti viszont a népes szereplőgárda: több mint három évfolyam lép fel teljes létszámban (első ízben a kolozsvári színművészeti oktatás újraindítása óta). A zenei irányítás Incze G. Katalin munkája (ugyanő ül a zongoránál is), a koreográfia pedig Sinkó Ferencet dicséri. Az előadás rendezője (egyben a negyedévesek osztályvezetője) Szilágyi-Palkó Csaba.

A produkció két szereposztásban kerül bemutatásra, ebből az első január 31-én, szerdán 19 órakor debütál; a második pedig másnap, február 1-jén, csütörtökön este lép színpadra (ugyancsak 19 órától). Az előadások helyszíne a Bölcsészkar Radu Stanca-Stúdióterme (Horea út 31.), időtartama 2 és fél óra egy szünettel.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License