hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Színművészeti egyetemek az Interetnikai Színházi Fesztiválon

[2010. Nov. 12.]

November 12-én, a fesztivál ötödik napján három előadást láthat a közönség az Interetnikai Színházi Fesztiválon.

17 órától az Aradi Kamaraszínházban nagy sikert ígér a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Stop the tempo című produkciója, amely egyben magyar nyelvű Cărbunariu-ősbemutató is. Gianina Cărbunariu kortárs román drámaíró darabját Sebestyén Aba, a Yorick Stúdiószínház alapítója rendezte. A szereplők két nő és egy férfi. Gianina Cărbunariu darabja mégsem szerelmi háromszög, hanem életérzés. Előadják Kiss Bora, Csíki Hajnalka, Bányai Kelemen Barna.

19.30 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagytermében a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelye várja a közönséget a Nóra reloaded című előadással, amely adaptáció Henrik Ibsen A babaház című drámája alapján Németh László és Hajdú Henrik fordításainak felhasználásával. A címszerep megformálásáért Tompa Klára színművész, a Művészeti Egyetem tanára 2008-ban, a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján alakítási díjban részesült. A Patkó Éva rendezte előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

22.00 órától az Aradi Kamaraszínházban a Kolozsvári Babeş-Bólyai Egyetem színművészeti hallgatói Friedrich Dürenmatt: Play Strindberg című előadása látható, amely mint címe is jelzi, a játék köré szerveződik. Két kolozsvári végzős színész és Vindis Andrea, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze Hatházi András rendezésében Dürrenmattot játszik, a német drámaíró pedig Strindberggel játszik, Haláltánc című tragédiáját írja át kegyetlen, tragikomikus játékká. A nézők egy rossz házasság végső vergődéseit láthatják. Alice, a kiöregedett színésznő és Edgar, az elfelejtett katona-író 25 éve élnek együtt összezárva egy toronyban. Nem maradt más szórakozásuk, mint hivatásszerűen marni és gyötörni egymást mindaddig, amíg majd egyikük meghal.

Az előadások után, 00.00 órakor az Aradi Kamaraszínházban Kamara-beszélgetésekkel ér véget az Interetnikai Színházi Fesztivál ötödik napja. A szakmai beszélgetéseket bárki figyelemmel kísérheti élőben a www.akamara.ro honlapon.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License