hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

A sepsiszengyörgyi társulat Velencei kalmárja nyerte a Kisvárdai Fesztivált

[2011. Jun. 26.]

Tegnap este díjátadó gálával zárult a Magyar Színházak XXIII Kisvárdai Fesztiválja.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium több évtizedes kiemelkedő művészi munkájáért Életmű-díjat adományozott Banka Líviának, az Újvidéki Színház művészénekés Czintos Józsefnek, a Szatmárnémeti Északi Színház művészének.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által felajánlott díj összegét a szakmai zsűri (Bicskei István színész, Nagy Viktor rendező, Nánay István Színházkritikus, Proics lilla színházkritikus, Tasnádi Csaba rendező) megosztotta.

A fődíjat a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmár előadása kapta (rendező: Bocsárdi László). A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma díját a szakmai zsűri a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András Társulata által játszott A kisinyovi rózsa előadásnak (rendező Urbán András) és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által bemutatott Platonov című előadásnak (rendezője Harsányi Zsolt) ítélte oda.

Kisvárda város díját a szakmai zsűri a Vajdasági Tanyaszínház A falu rossza című előadásának ítélte. (rendezője: Táborosi Margaréta), a Közönségdíjat pedig a Csíki Játékszín Finito című előadása nyerte el (rendező. Victor Ioan Frunză).

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott Legjobb alakítás díját a szakmai zsűri két színésznek ítélte oda: a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmár előadásban Shylock szerepét játszó Szakács László, és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat Platonov című előadásából Trileckij orvos szerepének megformálásáért László Csaba.

A legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati díjat a szakmai zsűri döntése alapján a Csíkszereda Csíki Játékszín Finito és Csókos asszony című előadásában nyújtott alakításáért Benedek Ágnes kapta, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott Egyéni díjat pedig a Komáromi Jókai Színház Cseresznyéskert előadásából Ranyevszkaja megformálásáért Bandor Éva színművész, a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András Társulata által bemutatott A kisinyovi rózsa című előadásban nyújtott alakításáért Mészáros Árpád színművész és a Csíkszereda Csíki Játékszín Finito című előadásának látványvilágáért Adriana Grand díszlet- és jelmeztervező kapta. .

A közönségzsűri által felajánlott díjat a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Portugál című előadásában, Csipesz szerepének megformálásáért Barabás Árpád nyerte el.

Magyar Színházak XXIII Magyar Színházak XXIII

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License