hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Csókos asszony a nagyváradi színpadon - szilveszteri bemutató

[2006. Dec. 22.]

A hagyományhoz híven, a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata szilveszterkor az idei évben is zenés darabbal rukkol elő. A Zerkovitz Béla zenéjére írt Csókos asszony című három felvonásos operettet a társulat Meleg Vilmos rendezésében, élő zenével mutatja be az év utolsó estjén 20 óra 30 perckor.

Zerkovitz nagy sikerű operettjét, a Csókos asszonyt először 1926-ban mutatták be. A darabban az örökzöld slágerek mellett egy szívhez szóló történet is rejlik. Valahol Budapesten, a külső Józsefvárosban, van egy kis gangos ház. Az egész környék arról beszél, hogy micsoda híres színinövendék lett Pünkösdi Katóból (Gajai Ágnes), a Nagytemplom utca talált gyerekéből. Kató hazaérkezése után feltűnik az ifjú tehetségek mecénása, Báró Tarpataky (Ács Tibor), hogy felajánlja pártfogását Katókának. A színinövendéket éljenzi az egész utca, élén a kerület bohém fiataljaival, Ibolya Edével (Kiss Csaba) és az orfeumi chansonettel, Rica Macával (Molnár Júlia). Katóka nevelő apja, a hentes Kubanek (Hajdu Géza) nagy ünnepséget rendez és meglepetést készít lányának. A vacsora tetőpontján derül ki, hogy Katóka és szerelme, a zongorista Dorozsmay Pista (Csepei Róbert) jegyesek. Csakhogy Dorozsmay zálogba csapta a jegygyűrűket, s hogy elkerülje a balhét, megszökik az eljegyzés és a szégyen elől az érte rajongó Rica Macával. A fiatal szerelmesek a báró palotájában találkoznak újra, ahol a történet tovább bonyolódik, Katókának pedig döntenie kell a csillogó arisztokrácia és a szegényes Józsefváros között.

Az előadásban olyan örökzöld slágerek is felcsendülnek, mint az Éjjel az omnibusz tetején, Látta-e már Budapestet éjjel, Asszony, asszony, csókos asszony és a sort folyathatnánk. A szilveszteri bemutatót követően a Csókos asszonyt január 2-án, 19 órakor láthatja a váradi publikum.

(irodalmi titkárság)

Csókos asszony - Nagyvárad, 2006
(Próba)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License