hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Pirandello-bemutató Zakariás Zalán rendezésében Nagyváradon

[2010. Oct. 19.]

Luigi Pirandello, a 20. század egyik legnagyobb hatású drámaírójának a színművét, a Hat szereplő szerzőt keres című darabot tűzte műsorára a Szigligeti Társulat a 2010-2011-es színházi évad második bemutatójaként. Az október 23-án, szombaton 19 órától a nagyszínpadon sorra kerülő kamaraelőadásra az Arany- és Szigligeti-bérleteseket várja a társulat.

A darabot Zakariás Zalán rendező állította színpadra. A fiatal sepsiszentgyörgyi rendező elmondása szerint egyik meghatározó élménye volt, amikor színművészeti egyetemi hallgatóként a neves román rendező, Cătălina Buzoianu asszisztenseként részt vehetett a Hat szereplő szerzőt keres Bárka-színházbeli 2002-es előadásának próbafolyamatában. Mind maga a darab, mind a rendezővel való közös munka nagy hatással volt rá, ekkor döntötte el, nem színésznek, hanem rendezőnek tanul tovább.

A nagyváradi előadásban a hat szereplőt Kardos M. Róbert (az apa), Tóth Tünde (az anya), Ababi Csilla (a mostohalány), Dimény Levente (a fiú), illetve a két gyermekszereplő, Fábián Tamás és Bődi Csenge alakítja. Madame Pace szerepében Halasi Erzsébetet láthatjuk, az igazgatót Dobos Imre játssza. A további szerepekben Firtos Edit, ifj. Kovács Levente, Fábián Enikő, Gajai Ágnes, Szotyori József, Tóth Albert, Pál Hunor, Csepei Róbert, Kiss Csaba, Varga Balázs, Molnár Júlia, Kovács Enikő, Hajdu Géza, Csíky Ibolya, Kocsis Gyula és Csatlós Lóránt látható. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License