hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Patrice Pavis színháztudományi konferenciája Kolozsváron

[2010. Dec. 9.]

Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, Kolozsvár

Az Interferenciák 2010 Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében pénteken, december 10-én 13 órától rendkívüli színházelméleti konferenciára kerül sor: Patrice Pavis francia színházszemiotikus Mi a posztdramatikus színház? címmel tart nyilvános előadást a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Aula Ferdinand I. termében, a Napoca utca 11. szám alatt.
Patrice Pavis színházelméleti professzor kutatásai elsősorban a színházszemiotika és a színházi interkulturalitásra, az előadás megértésére, a befogadás aktusára összpontosítanak. Előadáselemzés című magyar nyelven is megjelent könyvét a világ számos országában tankönyvként használják. Patrice Pavis egy a fesztivál keretében zajló előadáselemzés-workshop kapcsán tarózkodik Kolozsváron, az egyhetes műhelymunkát fiatal, pályakezdő színházi szakembereknek tartja.

Patrice Pavis 1986-ban megkapta a Georges Jamati díjat. 2004 óta a nagybritanniai University of Kent  Színháztudomány karának professzora. A konferencia nyelve angol, a fordítást roman nyelvre biztosítják.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License