hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Titanic vízirevü a temesvári színház felújított nagytermében

[2008. Oct. 29.]

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház október 31-én 19 órakor mutatja be Tasnádi István Titanic vízirevü című zenés szatíráját a színház felújított nagytermében, a szerző jelenlétében. A vadromantikus katasztrófaszínház nem kevés zenével műfaji meghatározású darabban, mely romániai ősbemutatónak számít, a Csiky Gergely színház társulatának csaknem összes színésze játszik. Az élő zenével, egy öttagú zenekar kíséretében játszott előadásban a publikum újra láthatja a temesvári színpadon Éder Enikő színművészt, aki az előadás női főszerepét alakítja, ugyanakkor vendégművészként lép színpadra Janicsek Péter budapesti színnművész, illetve Kardos M. Róbert, a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulatának tagja. A temesvári közönség először láthatja a társulat frissen szerződtetett fiatal színészeit is.

Tasnádi István, a darab szerzője, az egyik legelismertebb kortárs magyar drámaíró alapító tagja volt a budapesti Bárka Színháznak, ahol éveken keresztül dramaturgként dolgozott, majd 2001-től tagja lett a Krétakör Színháznak. Tasnádi István az elmúlt években több alkotói elismerésben részesült, megkapta a József Attila- és a Szép Ernő-díjat, ugyanakkor két alkalommal (a Közellenség és a Finito című drámáival) elnyerte a Színikritikusok díját a Legjobb új magyar dráma kategóriában.

A Titanic vízirevü ősbemutatója a budapesti Bárka Színházban volt 1998-ban. Az akkori kritika a produkciónak a magyar társadalomról alkotott látleletét és az előadás frenetikus humorát méltatta. Pár évvel később a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata vitte színre a darabot, szintén nagy közönségsikerrel.

A Titanic vízirevü egy kis faluban, Alsó-Belesden játszódik. A polgármester és a Pestről hazatért Ritter Dénes, a falubeliekkel segítségével helyrepofoznak egy monarchiabeli hajót, a Szárcsa 11-et. Ezzel a hajóval indul útnak a belesdi csapat. Nem hiányozhat egy sztár: a csúcsgázsival meghívott Bugár Mara, a pesti primadonna sem. Fergeteges, élőzenével kísért slágerszámaikkal elindulnak, hogy a folyón felúszva meghódítsák Európát, ám a hajón megjelenik Babetta Béla, egy hirhedt maffiózó, hogy régi adósságát behajtsa. A vidám revü tragikomikus fordulatot vesz.

A produkció főbb szerepeiben Éder Enikő, Janicsek Péter m.v., Balázs Attila, Tar Mónika, Tokai Andrea, Dukász Péter, Szilágyi Ágota, László Pecka Péter, Aszalos Géza, Kardos M. Róbert m.v., Borbély B. Emília, Molnos András Csaba, Bandi András Zsolt, Mátray László, Szász Enikő, Faragó Zénó, Nagy Sándor és Szűcs Noémi lép színpadra.

A bemutatót követően az előadást legközelebb november 8-án, 11-én és 12-én láthatja a temesvári közönség. Aradon november 17-én mutatják be a produkciót.

(Forrás: Csiky Gergely Színház)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License