hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

George és Lennie, a Tamási Áron Színház új bemutatója

[2007. Nov. 22.]

2007 november 23-án, pénteken este 7 órától a Tamási Áron Színház társulata új bemutatót tart. A George és Lennie című előadás forgatókönyvét a Nobel-díjas John Steinbeck világhírű regényeinek (Egerek és emberek, Érik a gyümölcs, Kék öböl, Égi mező, Szeszélyes autóbusz) motívumaira, részleteire építve a rendező, Barabás Olga írta.

A George és Lennie című előadás kapcsán mondta: „Az álmok útján, az illúzió könnyelmű káprázata és a valóság könyörtelen érdessége között egyensúlyozva, barátok és ellenségek fogságában, a bizonyosság helyett kérdések születnek: mi történik a becsülettel, hűséggel, a nemes indulatokkal, az egyéniséggel, szeretettel és gyűlölettel? Mi történik a barátsággal?...”

George és Lennie, Tamási Áron Színház
George és Lennie álom-farmjában többségi részvényes lehetne a féllábú Candy (Pálffy Tibor), ha álmaik nem érnek véget Lennie halálával... © fotó Barabás Zsolt

Az előadás alaptörténete az Egerek és emberekből merített, melynek főszereplői az életrevaló, fürge észjárású George és a félkegyelmű de jószívű óriás, Lennie. A két vándormunkás közösen dédelgetett álma: kemény munka árán megtakarított pénzükből egy tanyát vásárolni, kis házzal, ahol végre önmaguk urai lehetnének.

George és Lennie, Tamási Áron Színház
© Barabás Zsolt

George és Lennie barátságának történetén túl azonban egy sokkal teljesebb steinbecki világ tárul elénk Barabás Olga átiratában. A mellékszereplők is mindnyájan színes, élettel teli figurák, akik ugyanúgy álmodoznak, ugyanúgy járják végig életük útját, anélkül, hogy sikerülne megvalósítaniuk, amire a legjobban vágyakoznak. Magányukról, elszigeteltségükről mesélnek és csodálatra méltó egyszerűséggel fogalmazzák meg kritikájukat az amerikai álomról.

George és Lennie, Tamási Áron Színház
A #i#George és Lennie#/i# előadás egyik legfeszültebb jelenete © fotó: Barabás Zsolt

Az előadás rendezője, díszlet- és jelmeztervezője Barabás Olga, zeneszerző: Apostolache Zénó. Címszereplők: Nagy Alfréd és Mátray László, további szerepekben: Szabó Tibor, Váta Loránd, Magyarosi Imola, Kolcsár József, Pálffy Tibor, Diószegi Attila, Márton Lóránt, Erdei Gábor, Kicsid Gizella és Ruszuly Éva. A bemutató utáni előadások november folyamán: 25-én, vasárnap 16 órától (a színház Nagytermében) és 27-én, kedden 19 órától Brassóban a Drámai Színházban.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License