hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Az Aradi Kamaraszínház 2009-2010-es évadterve

[2009. Sep. 2.]

A Lovak az ablakban című előadással indul szeptember 28-án az Aradi Kamaraszínház 2009-2010-es évada. A produkció érdekessége, hogy az Aradi Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház együttműködésében készült, és nem csak az aradi teátrum, hanem a pécsiek repertoárjába is bekerül.

„Az évad, amelynek idéntől nem csak a kamaraszínház, hanem már a Ioan Slavici Színház is helyszíne lesz, tíz produkciót kínál a nézőknek. Olyan nevek lépnek majd a nagyszínház színpadára, mint Kern András, Sebestyén Márta, a művésznőt elkísérő Sebő együttes, Mácsai Pál, Huzella Péter, és nem utolsó sorban Kepes András” – mondta Tapasztó Ernő az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője. A színház az évad egyik csúcspontjának szánja a Vígszínház és az Orlai Produkciós Iroda elődását, Kern András aradi vendégszereplését. A Kossuth-díjas művész, aki még sosem játszott romániai színpadon, legendás és sokszínű humorával, a kis emberek ábrázolásának mestereként teszi majd emlékezetessé ezt a bemutatót.

„A színház idén az igényes komédiákra és tragikomédiákra helyezi a hangsúlyt, az évadot ebben a szellemben, a legmagasabb szintű kulturális értékek mentén állítottuk össze. Szeretnénk egyensúlyt teremteni az igényesség és a felhőtlen szórakozás között” – magyarázta Gujdár Gabriella, az Aradi Kamaraszínház menedzsere.

A színház vezetői úgy látják: a romániai és a magyarországi színházi életben elért sikerek az Aradi Kamaraszínház jellegzetes, markáns előadásai kötelezik a teátrumot olyan produkciók létrehozására, amelyek a legfontosabb honi és külhoni fesztiválokon méltán tudják képviselni a színház és a város hírét.

„Szeptember 7-én kezdjük a bérletárusítást az Aradi Kamaraszínházban. Régi bérleteseink elsőbbséget élveznek, az első öt napon visszavásárolhatják régi helyüket. Ezt követően szabadárúsításban értékesítjük a bérleteket” – részletezték a kamaraszínház vezetői. A teljes árú (150 lei) Latinovits-bérlet vásárlói a kamaraszínházi esti előadásokra és a nagyszínházi kiemelet helyekre, a József Attila bérlet (100 lej) és a Karinthy diákbbérlet (75 lej) vásárlói pedig a kamaraszínházi délutáni előadásokra és a nagyszínházi kedvezményes helyekre jogosultak.

Az Aradi Kamaraszínház 2009-2010-es évadterve:

Matei Visniec: Lovak az ablakban (az Aradi Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház előadása)
Rodolf Sirera: Színház és méreg (Az Aradi Kamaraszínház-Nagyváradi Theatron Egyesület -Varázshegy Színházi Műhely előadása)
Raymond Cousse: Gyerekességek (az Aradi Kamaraszínház előadása)
Eberhard Streul: A kellékes (A Pesti Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása)
Slawomir Mrozek: Mulatság (a Bárka színház előadása)
3 tánc Beckettre (a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház előadása)
Sebestyén Márta és a Sebő együttes estje
Befogad és kitaszít a világ (Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje)
Spiró György: Kvartett (a Budapesti Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház előadása)
Vendégünk: Kepes András (Kepes Andrással Nótáros Lajos beszélget)


Műsoron marad:
Alina Nelega: Rudolf Hess tízparancsolata (Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Hetek Csoportja előadása)
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak (Az Aradi Kamaraszínház és a marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása)
Jean Cocteau: Emberi hang (Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Hetek Csoportja előadása)

(Forrás: undock.eu)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License