hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Kézdivásárhelyen Feydeau-bemutató a szilveszteri előadás

[2011. Dec. 27.]

Georges Feydeau: Az úr vadászni jár című darabjának élő zenés bemutatójával búcsuztatják a 2011-es évet Kézdivásárhelyen: a Városi Színhház előadása 2011. december 31-én délután 6 órakor kezdődik.

„Senkiben sincs annyi természetes és ösztönös humor, mint Feydeau-ban: eredetiségét emeli, hogy a helyzetkomédia trükkjeit pszichológiai igazsággal és az élet szuggesztív megjelenítésével egyesíti.” – állapítja meg Michel Moure Georges Feydeau-ról, az első világháború előtti idők népszerű francia színpadi szerzőjéről. Bohózatait napjainkban is gyakran tűzik műsorukra a színházak.

Feydeau a klasszikus komédiák eszközeit használta Az úr vadászni jár című darabban is. A cselekmény fordulatait a személycserék és félreértések adják. Az Úr vadászni indul, miközben a családi barát foggal-körömmel az Úr feleségét próbálja „célba” venni. Az ügy nem is lenne izgalmas, csakhogy hamar kiderül: talán az Úr nem is vadászni jár. És akkor elszabadul a pokol. Ki vadászik kire, ki mit (kit) szeretne lőni. Valójában kit szarvaznak fel, és hogyan lehet, egy egyre bonyolultabb helyzetből, tisztán kikeveredni.

Az előadás rendezője Kolcsár József, díszlet- és jelmeztervező György Eszter m.v. A szereposztásban: Orbán Levente, Pál Emőke, Kófity Annamária, Veres Előd, Gulácsi Zsuzsanna m.v., Dávid Péter m.v., Lung László Zsolt m.v., Némethy Zsuzsanna m.v., Kalamár György m.v. Közreműködnek: Kertész János, Gyergyai Szabolcs, Kelemen István, Gáspár Csaba, Vitályos Lehel zenészek, valamint Pakot István és Kovács Linda énekesek.

Az előadásra jegyek elővételben már kaphatók a Vigadó titkárságán, munkanapokon, 8-15 óra között.

Következő előadás: január 3-án 19 órától. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License