hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Csárdáskirálynő nagyzenekarral: szilveszteri bemutató Nagyváradon

[2007. Dec. 28.]

A Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata 2007. december 31-én 21 órakor mutatja be az egyik legismertebb operettet, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét a Nagyváradi Állami Filharmónia színpadán, a filharmónia zenekarával és énekkarával.

A történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól: Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeum csillagáért,de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. Edvin szülei mindent elkövetnek, hogy fiúkat visszacsalják Bécsbe, hogy ott a neki megfelelő leányt, Stázi grófnőt válassza élettársául. A cselekményt a kedves, bolondos Bóni gróf, aki sok más orfeumi dáma mellett Szilviába is szerelmes és Feri bácsi, az orfeum törzsvendége bonyolítják. Utóbbi minden igyekezetével azon van, hogy összehozza Szilviát Edvinnel, s ennek érdekében egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni...

A szilveszteri operett a színházban zajló felújítások miatt pódiumváltozatként kerül bemutatásra a Nagyváradi Állami Filharmónia színpadán. A nagyszabású produkcióban a Szigligeti Társulat színészei mellett a filharmónia zenekara és énekkara is részt vesz, így a Csárdáskirálynő méltán mondható az elmúlt évek első igazi operett-előadásának. Kálmán Imre egyik legismertebb és legnépszerűbb műve Nemlaha György rendezésében kerül színre, a karmester pedig Kulcsár Szabolcs, aki a nemrég lezajlott budapesti Kálmán Imre Nemzetközi Karmesterverseny díjazottja.

A főbb szerepekben Fazakas Márton Erzsébet, Kardos M. Róbert, Tóth Tünde, Kiss Csaba, Ács Tibor, Dobos Imre, Hajdu Géza és Molnár Júlia látható.

A bemutatót követően a Csárdáskirálynőt január 4-én, 5-én és 6-án láthatja a közönség.

(Forrás: Irodalmi titkárság)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License