hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Az évad első nagyszínpadi bemutatója Nagyváradon: A sevillai borbély

[2012. Oct. 16.]

Beaumarchais A sevillai borbély című vígjátékának pénteki bemutatójával (este 7 óra, Szigligeti-bérlet) elkezdődik a 2012-2013-as évad bérletes előadásainak sorozata a nagyváradi Szigligeti Színházban. Erről az előadásról és a közelgő Interetnikai Színházi Fesztiválról is tájékoztatták a sajtó képviselőit a színház vezetői.

Czvikker Katalin menedzserigazgató elsőként  a bérletesek számának alakulását vázolta fel: eddig körübelül 2700 bérletet értékesítettek, amely az elmúlt évadhoz képest 40 százalékos növekedést jelent. A diákbérletesek száma ugyanakkor megduplázódott és elérte az 1200-at, amely az elmúlt évadban útjára indított Iskola a színházban, színház az iskolában elnevezésű programnak és az évad eleji népszerűsítési akcióknak is köszönhető. Az egyetemisták számára kialakított Partium-bérlet teltházas lesz a Partiumi Keresztény Egyetemmel kötött megállapodásnak köszönhetően.

Szabó K. István, a Szigligeti Társulat művészeti igazgatója a pénteki bemutatóra vonatkozó információkra tért ki: Beaumarchais A sevillai borbély című vígjátékát Zakariás Zalán, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészeti vezetője rendezi, a jelmezeket Kiss Zsuzsanna tervezte, az előadás zenéjét és díszletét Csiki Csaba jegyzi. A főbb szerepekben Kardos M. Róbertet, Dobos Imrét, Tóth Tündét és Dimény Leventét láthatja a közönség. Beaumarchais vígjátékára – Szabó K. István elmondása szerint – részben azért esett a választás, mert a rendező néhány éve Sepsiszentgyörgyön már színre vitte a szerző egy darabját, a Figaro házasságát, és a mostani produkció révén folytatódhat ez a kalandozás Beaumarchais világában.

Czvikker Katalin és Szabó K. István szót ejtett a közelgő Interetnikai Színházi Fesztiválról is. Mint elhangzott, 17 társulat érkezik a fesztiválra, amely november 11-én veszi kezdetét: nyolc napon keresztül napi két-három előadás, kiegészítő programok, beszélgetések, kontcertek is szerepelnek a programban, Szabó K. reményei szerint sikerül igazi fesztiváhangulatot teremtetni Nagyváradon. (sajtóközlemény)

Beaumarchais: A sevillai borbély

vígjáték

Szereplők:

Almaviva gróf             Kardos M. Róbert

Bartolo                        Dobos Imre

Rozina                         Tóth Tünde

Figaro                          Dimény Levente

Don Bazilio                 Csatlós Lóránt

Fürge                           Varga Balázs

Fickó                           Kocsis Gyula

Jegyző                         ifj.Kovács Levente

Poroszló                      Szotyori József

Inasok                         Kiss Csaba, Pál Hunor, Hunyadi István, Csepei Róbert, Faragó Zénó

Rendező: Zakariás Zalán

Jelmez: Kiss Zsuzsanna

Díszlet, zene: Csiki Csaba

Ügyelő: Joó Emilia

Súgó: Körner Anna

Hangosító: Zsurka József

Világosítók: Nosz Botond, Nagy Imre

 

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License