hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Szilveszteri bemutató a Tamási Áron Színházban: A szabin nők elrablása

[2007. Dec. 28.]

A 2007-es évet új bemutatóval zárja a Tamási Áron Színház. Paul Schönthan – Franz Schönthan – Kellér Dezső A szabin nők elrablása című zenés bohózatát Keresztes Attila rendezi, aki már dolgozott a sepsiszentgyörgyi színház társulatával: 2005-ben ugyancsak szilveszterre vitte színre az utóbbi évek egyik legnagyobb közönségsikerét, a Csárdáskirálynőt.

A történet egy kisvárosi tanárról, Bányairól szól, aki titkon drámaírói ambíciókat dédelget. A szabin nők elrablása című római kori tragédiáját mindenki előtt titokban tartja, és csak felesége távollétében meri megmutatni Rózának, a színház iránt érdeklődő szobalánynak. Azonban megérkezik a városba egy vándortársulat, melynek fontoskodó direktora, Rettegi Fridolin tudomást szerez a tanító darabjáról, és elhatározza, hogy a siker érdekében ezt fogja bemutatni a helyi közönségnek. Addig ügyeskedik, amíg megszerzi a szöveget, s eldönti, hogy három nap próba után megtartják a tragédia bemutatóját. Már-már minden készen áll a nagy eseményhez, amikor váratlanul felbukkan egy tiszteletre méltó régi barát, hazaérkezik a nyaralásból a tanár szigorú felesége és a szereposztással kapcsolatban is gondok adódnak... A bohózat átiratának külön érdekessége, hogy a benne szereplő helységnevek (Raposa Brassóból jön, Borbáláék Tusnádfürdőn nyaralnak) alapján földrajzilag könnyen kikövetkeztethető, hogy a helyszínül szolgáló megnevezetlen kisváros nem más, mint Sepsiszentgyörgy.

A szabin nők elrablása című produkció ünnepi bemutatójára december 31-én, szilveszter estéjén 18 órától kerül sor a Tamási Áron Színház Nagytermében. Keresztes Attila rendező munkatársai Bodó A. Ottó dramaturg, Incze G. Katalin zenei vezető, Bianca Imelda Jeremias díszlet- és jelmeztervező valamint Imreh Marton Enikő koreográfus. Szereplők: Szabó Tibor, D. Albu Annamária, Ruszuly Éva, Diószegi Attila, Gajzágó Zsuzsa, Mátray László, Erdei Gábor, Nagy Alfréd, Magyarosi Imola és Márton Lóránt.

(Forrás: irodalmi titkárság)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License