hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Georges Feydeau A hülyéje-bemutató Nagyváradon

[2007. Oct. 12.]

A Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata 2007. október 17-én, szerdán 19 órától tűzte műsorra a 2007-2008-as évad első nagyszínpadi bemutatóját. Georges Feydeau A hülyéje című bohózatát Meleg Vilmos rendezésében a Nagyváradi Állami Filharmónia színpadán mutatja be a társulat.

Georges Feydeau (1862-1921) kivételesen népszerű színpadi szerző volt a 20. század eleji párizsi színházakban, első sikerei után hamarosan a „nevetés királya”-ként emlegették. Annak ellenére, hogy korának kritikusai többé-kevésbé divatjelenségnek, mulandónak tekintették, színművei napjainkban is gyakran kerülnek színpadra, újabban az abszurd színház előfutárának is tekintik.

Georges Feydeau - A hülyéje. Rendezte: Meleg Vilmos

A hülyéjében – közismertebb címen A balek – a polgári erkölcsök látszatát fenntartani akaró házaspárok, szeretők és hódolók között szövődik egyre bonyolultabbra a csábításból, csalásból és félreértésből szőtt háló. A vígjáték a hálószobatitkok körüli cselekményszövés miatt a szerző korában még provokatínak, frivolnak számított, ma már sokkal inkább a technikai bravúr és a karikírozás, az erős túlzások által előidézett, sodró erejű humora, könnyedsége révén hat.

A három felvonásos előadás főbb szerepeit Firtos Edit, ifj. Kovács Levente, Medgyesfalvy Sándor, Kiss Csaba játsszák.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License