hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Idei első bemutatójára készül a Szigligeti Társulat: mesemusical Áni Mánival

[2010. Sep. 18.]

Az új évad első bemutatójára kerül sor Nagyváradon szeptember 25-én, szombaton 18 órától. Az Áni Máni című mesemusicalt a Fekete Sas-palotában lévő Szabadság moziban mutatja be a társulat. A bemutató előadásra nem érvényesek a bérletek, jegyeket a színház pénztárában lehet váltani  20 lejért, de családi előadás lévén kedvezményt biztosítunk  a családok számára: két felnőtt és egy gyermek esetén 30 lejbe kerül a belépőjegy, valamint további 5 lej minden gyermek után. (A terembe nem a mozi régi bejáratán, hanem az átjáróban, a Vállalkozók Szövetsége felől lehet feljutni, de különböző eszközökkel – plakát, nyilak, banner – segítik a közönség tájékozódását.)

Az előadásban bemutatkozik a társulat legújabb tagja, Varga Balázs fiatal színművészt is, aki Vazamotor Náthát játssza a mesemusicalben.

A Háború a csillagért - Áni Máni, avagy Vazamotor visszavág? című előadás szövegkönyvét Mészöly Gábor írta Bella István verseinek felhasználásával és Rossa László komponált hozzá zenét. Az előadásban megjelenő alakok (Áni Máni, Vazamotor Nátha, Zöld Pizsamabéka, Lápi Settenke) is nagyrészt Bella István költeményeinek szereplői.

Bella István Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító. Első verseskötete, a Szaggatott világ 1966-ban jelent meg a Magvető Kiadónál. Legutóbb Tudsz-e még világul? címmel látott napvilágot összegyűjtött verseit tartalmazó könyve és Áni Máni, a zoknihalász gyermekverskötete. Válogatott kötetei: Az ég falára, Testamentom. Műfordítóként a finnugor folklórral és a lengyel irodalommal foglalkozott. 2006 áprilisában hunyt el. Az előadást a társulat színművésze, Tóth Tünde rendezi.

Szereplők: Gajai Ágnes (Áni Máni), Szotyori József (Lápi Settenke), Molnár Júlia (Zöld Pizsamabéka), Csatlós Lóránt (Febuár), Kovács Enikő (Delfinmacska), Csepei Róbert (Angórarigó), Varga Balázs (Vazamotor Nátha), Kiss Csaba (Azvam), Ababi Csilla (Otor), Kocsis Gyula (Hardám),  Tóth Albert Bálint (Orhád), Fábián Enikő (Öregakác), Hajdu Géza (Kuka).

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License