hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Nők a gőzben – bemutató Nagyváradon

[2006. Oct. 5.]

A Szigligeti Társulat október 7-én tartja a 2006/2007-es évad első bemutatóját. A stúdióban a közönség Nell Dunn Gőzben című művét láthatja, mely a tavalyi évadból kimaradt TTT című darabot hivatott pótolni.

A darab szerzője 1936-ban született Londonban. Első sikerét 1963-ban érte el a Fölfelé az elágazáson (Up the Junction) című regényével. A műből film is készült, csakúgy mint a Szegény tehén (Poor Cow) című alkotásából. Első színdarabja, a Gőzben (Steaming) viszonylag későn, 1981-ben jelent meg, de nevét éppen ez tette szélesebb körben ismertté. Nell Dunn legutolsó darabját, a Rák-történeteket (Cancer Tales) öt rákos nő elbeszélései alapján írta és 2003-ban mutatták be Londonban.

Gőzben - Nagyvárad, 2006

A Gőzben című darabban hat különböző társadalmi- és családi hátterű nő hetente találkozik egy régi törökfürdőben. Eltérő módon gondolkodnak, megvannak saját problémáik, de a felújításra szoruló közfürdő, ahol kiizzadják magukból a mérgeket, összeköti őket. A fizikai megtisztulás mellett a lelki megnyugvásra is kitűnő terepet biztosít a hely, ahol mindenki elmondhatja aktuális panaszát, s azzal a könnyedséggel, ahogyan ledobják magukról a ruhát, gátlásaikat is levetkőzik.

Az alkotók csak 18 éven felülieknek ajánlják az előadást.

(irodalmi titkárság)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License