hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Zenés Caragiale-bemutató a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

[2012. Sep. 21.]

“Ki fél még ma is Ion Luca Caragialétól, a színházi prófétától, aki bizonyára sűrűn kapkodná fejét a mai események láttán, s újra Berlinbe váltana menetjegyet?” – teszi fel a kérdést Tompa Gábor, a Leonida Gem Session című előadás rendezője (bemutató: ma este 8 óra).

“23 évvel a 89-es fordulat után sűrűsödnek azok a kérdések, amelyekre mindeddig hiába vártunk választ, s amelyek nélkül valószínű, elpuskázzuk utolsó esélyünket is, hogy végre méltón hozzáláthassunk életterünk lakhatóvá tételéhez. Ha a közelmúlt eseményeinek s az abban szereplőknek teljes átvilágítása nem történik meg, akkor úgy tekinthetünk majd erre a „rendszerváltásra”, mint a Leonida naccsádbeli utcai ribillióra, ami csupán színjáték a hatalom előadásában annak bizonyítására, hogy soha nem lesz valódi forradalom” – fogalmaz a rendező.

A “Caragiale nyomán, szabadesésben”, Tompa Gábor és Visky András színpadi adaptációjában látható előadás címe egyszerre utal a befőttesüvegbe száradt lekvárra és a jazzből ismerős közös improvizációs játékra. Az előadás Vasile Şirli által szerzett zenéjét maguk a szereplők szólaltatják majd meg a színpadon.

Az eredeti, háromszereplős dráma öt új szereplővel egészül ki – a színpadon Hatházi Andrást, Bogdán Zsoltot, Bács Miklóst, Viola Gábort, Farkas Lorándot, Balla Szabolcsot, Laczkó Vass Róbertet és Panek Katit láthatja majd a közönség. A díszlet- és jelmeztervező Carmencita Brojboiu, dramaturg: Visky András, mozgás: Sinkó Ferenc, a rendező munkatársa: Albu István, ügyelők: Borsos Levente, Nagy Yvonne. (közlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License