hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Sepsiszentgyörgy: rablótámadás miatt elmaradt a Lear király-bemutató

[2006. Nov. 20.]

Elmaradt a tegnap estére beharangozott Lear király-előadás bemutatója a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban – írja a Krónika. Pénteken éjjel ugyanis a próbáról hazaigyekvő Bicskei Zsuzsanna színésznőt ismeretlen tettesek megtámadták és bántalmazták.

A támadók ki akarták tépni a színésznő kezéből a táskáját, majd lökdösni kezdték, emiatt Bicskei a földre esett. A városközpontban bekövetkezett támadás nyomán a művésznő bordatörést és koponyasérüléseket szenvedett, az orvosok szerint állapota nem súlyos, de legkevesebb háromhetes lábadozásra van szüksége.

Bicskei helyettesítésére először Törőcsik Mari neve merült fel, tekintve, hogy a Lear király ugyancsak Bocsárdi László által rendezett budapesti előadásában ezt a szerepet ő alakítja. Az elképzelést azonban Törőcsik Mari sűrű programja miatt hamar el kellett vetnie a sepsiszentgyörgyi színháznak, ezért a marosvásárhelyi színház művésznőjét, Fülöp B. Erzsébetet kérték fel a Bolond szerepére.

A háromszéki társulat tegnap este már meg is tartotta első próbáját a megváltozott szereposztásban, s Bocsárdi bízik benne, hogy november 28-án megtarthatják a Lear király sepsiszentgyörgyi bemutatóját. (krónika)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License