hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Ma este startol a Interferenciák 2010 Nemzetközi Színházi Fesztivál

[2010. Dec. 1.]

Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, Kolozsvár

Kiállítás-megnyitóval és jazzkoncerttel kezdődik az Interferenciák 2010 Nemzetközi Színházi Fesztivál. A redezvény december 12-ig tart, 9 ország 12 társulatának kiemelkedő produkcióit vonultatva fel Kolozsváron.

Ma este 7 órakor a színház emeleti előcsarnokában az Interferenciák- Húsz évad a Kolozsvári Állami Magyar Színházban című, Darvay Nagy Adrienne színháztörténész által összeállított kiállítás megnyitójával veszi kezdetét a tizenkétnapos színházi maraton. A kiállítás a fesztivál teljes időtartama alatt látogatható a színház előcsarnokában.

A megnyitót követően este 8 órától a New York-i Elevation című jazzkoncertre kerül sor, Abraham Burton (tenorszaxofon), Lucian Ban (zongora), Brad Jones (bőgő), Eric McPherson (dob) részvételével.

A fesztivál második napja a Tranzit Házban indul: délelőtt 11 órától Tadeusz Kantor rendezőre emlékezve (húsz évvel ezelőtt, 1990-ben hunyt el) levetítik a Wielopole, Wielopole és a Ma van a születésnapom című előadások felvételét. A vetítés a vasárnapi, Tadeusz Kantor rendező korszakalkotó munkásságának szentelt kerekasztalbeszélgetést hivatott előkészíteni, amelyre délelőtt 11 órakor kerül sor Cristina Modreanu színikritkikus, Georges Banu professzor, Király Nina színhártörténész és Robert Cohen amerikai színikritikus, színházelméleti szakíró részvételével.

Csütörtökön, december 2-án este 7 órától bemutatóra kerül sor a színház nagyszínpadán kialakított stúdiótérben. Georg Büchner Leonce és Lénáját Tompa Gábor rendezte. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License