hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

A Három nővér és a Danton halála a bukaresti Nemzeti Színházi Fesztiválon

[2009. Nov. 2.]

A kolozsvári színház két produkcióval, a Három nővér és a Danton halála című előadásokkal vesz részt az október 31 és november 8 közt sorra kerülő Nemzeti Színházi Fesztivál 19. kiadásán. Cristina Modreanu fesztiváligazgató elmondása szerint a legnagyobb múlttal rendelkező romániai színházi esemény elsődleges célja felvonultatni az előző, 2008/2009-es évad legjobb előadásait, egy sor olyan provokatív alkotást melyek egyrészt szokatlanok, másrészt felvállaltan magukban hordozzák az esztétikai kockázat lehetőségét.

A fesztivál idei kínálata bő és változatos: egyrészt olyan ismert és neves rendezők előadásai lesznek láthatók, mint Alexandru Tocilescu, Mihai Măniuţiu, Cătălina Buzoianu, Tompa Gábor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Dragoş Galgoţiu, Alexander Hausvater, Ion Caramitru, másrészt az új alkotói generáció, vagyis Radu Afrim, Gianina Cărbunariu, Vlad Massaci, Cristi Juncu, Ada Lupu, Felix Alexa, Theodor Cristian Popescu, Claudiu Goga, Alexandra Badea, Răzvan Mureşan) előadásai is felvonulnak majd, a „new entries” kategóriában pedig olyan, a nagyközönség számára eddig ismeretlen nevek produkcói is bemutatásra kerülnek majd, mint Alexandru Mihăescu, David Schwartz, Bogdan Georgescu vagy Felix Crainicu.

Az előadások mellett számos mellékrendezvényre is sor kerül, amelyek a közönséget aktív részvételre szólítják fel: portréfilm-vetítések, előadás-vetítések, könyvbemutatók, színházi szaklap-bemutatók, beszélgetések és rádiószínházi előadások.

A Három nővér című, Tompa Gábor által rendezett produkció november 3-án este 9 órától, és 4-én este 6 órától lesz majd látható a Bulandra Színház Izvor termében. A Danton halála című Mihai Măniuţiu rendezte előadást november 6-án este 9-től és november 7-én este 6 órától láthatja majd a fesztivál közönsége az Odeon Színházban. Mindkét előadást roman nyelvű feliratozással játssza a kolozsvári színház. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License