hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Temesváron először látható romániai hivatásos társulat előadásában az István, a király

[2007. Apr. 30.]

Rövidesen
Május 4-én, pénteken este 7 órakor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színhában láthatják először hazai, hivatásos társulat előadásában Szörényi Levente – Bródy János nagysikerű rockoperáját az István, a királyt. Társulatunk Vas-Zoltán Iván rendezésében viszi színre az Attila – Isten kardja, István, a király, Veled, Uram! és az Árpád népe tetralógia legismertebb darabját. Az előadás koreográfusa Moravetz Levente, a díszleteket és jelmezeket Húros Annamária tervezte.

A címszerepet, Istvánt Kiss Attila alakítja, Koppányt felváltva Balázs Attila és Kovács Nemes Andor (Újvidék) énekli. Tordát Molnos András Csaba, Laborcot László Péter jeleníti meg. Asztrik szerepének alakítására Kocsárdi Levente és Dukász Péter készült fel, Gizellát Magyari Etelka és Borbély Bartis Emília éneklik felváltva, Réka szerepét Éder Enikő és Tar Mónika, Saroltot Szász Enikő és Tokai Andrea. Koppány három feleségének szerepében Lőrincz Rita, Tankó Erika valamint felváltva Tar Mónika és Éder Enikő lépnek fel.

A nagyszámú statisztagárdát a színház művészeiből, a Bartók Béla Elméleti Líceum diákjaiból valamint a Temesváron tanuló magyar egyetemisták köréből toborozták.

(irodalmi titkárság)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License