hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Elevation - rendkívüli jazzkoncert Kolozsváron az Interferenciák megnyitóján

[2010. Nov. 21.]

Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, Kolozsvár

Rendkívüli jazzkoncert nyitja az Interferenciák 2010 Nemzetközi Színházi Fesztivált a Kolozsvári Magyar Állami Színházban: 2010. december 1-én, este 8 órától hivatalos megyitóját követően a nagyszínpadon láthatja a közönség az Elevation kvartett rendkívüli koncertjét.

A Kolozsvári színház szervezésében már két ízben láthatta és hallhatta a közönség Lucian Ban-t és zenésztársait, különféle felállásokban: 2009 decemberében a The Tuba Project, és 2010 májusában a The Romanian-American Jazz Suite koncertek alkalmával.

Az Elevation kvartett tagjai: az erdélyi származású, 1999 óta New York-ban élő zongorista és zeneszerző, Lucian Ban, akinek amerikai debütálása, a szaxofonista Alex Hardinggal közösen készített “Somethin" Holy” 4 csillagot kapott az Allmusic szakmai zenemagazin kritikusaitól; továbbá Abraham Burton szaxofonos, Brad Jones nagybőgős, valamint Eric McPherson dobos.

A New York-ban működő, de számtalan országban fellépett csapat magába foglalja az új dzsessz krémjét, a zenét, mely új  kifejezésmódokkal kísérletezik; egy hanghullámot, mely a nagyszerű dzsessz-hagyományokból nő ki, de a jövő felé fordul. Lüktető blues, post-bop beütések, szokatlan harmóniák, a csend művészete keverve a szabad dzsessz kitöréseivel, nem mindennapi hangbarázdák és mély líraiság rejlik zenéjükben.  Az együttest egyszerre kell “látni és hallani”, hogy az élmény teljes legyen.

Jegyek már kaphatók a Kolozsvári Állami Magyar Színház jegypénztáránál, egy jegy ára 30 RON.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License