hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Mobil: digitális komédia bemutatója Nagyváradon

[2011. Mar. 1.]

Kortárs spanyol drámát mutat be március 4-én, pénteken 19 órától a Szigligeti Társulat. A Romániában először színpadra állított Mobil című, digitális komédiaként meghatározott dráma bemutatójára a nagyváradi bábszínházban kerül sor.  Bemutató lévén, az előadásra az  Arany és a Szigligeti-bérletek érvényesek. Az előadást – részben a helyenként vulgáris nyelvezet miatt – 16 éven felülieknek ajánlják.

Alexandru Colpacci rendező szerint a dráma cselekményében a reptéri robbantás csupán egy ürügy arra, hogy a szereplőkben végbemenő lelki explózió tanúi lehessünk, ezért a sokkoló és némileg meglepő történetben a felszínes diskurzusok mögött kibontakozó lelki folyamatokra helyezte a hangsúlyt.

A négyszereplős drámában Sarát Fábián Enikő, a lányát, Rosát Gajai Ágnes, Claudiát Firtos Edit, míg a fiát, Jant Pál Hunor alakítja.

Sergi Belbel (1963) katalán író-rendező, a 2005-től a Katalóniai Nemzeti Színház igazgatója, egyik legismertebb és legtöbbet játszott kortárs katalán szerző. A Mobil című darabját először egy független koppenhágai színházi műhely, a Plan B mutatta be 2006-ban, magyar nyelvű  ősbemutatója 2009-ben volt (Neptun Brigád).

Alexandru Colpacci (1945) – jelenleg Párizsban élő rendező. Karrierje Nagyváradon indult, 1981-ig számos sikeres előadást jegyzett. A magyar társulatnál bemutatott Mrozek Tangó című előadásával 1979-ben több díjat is elnyert. Legutóbb 2004-ben az Janusz Glowacki  Antigóné New York-ban című előadást láthatta az ő rendezésében a nagyváradi közönség.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License