hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Kolozsvári színházi ereklyék az Interferenciák fesztiválon

[2010. Dec. 2.]

Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, Kolozsvár

A Kolozsvári Állami Magyar Színház húsz évadát felidéző, Darvay Nagy Adrienne színháztörténész által összeállított kiállítás megnyitójával, valamint az Elevation kvartett jazzkoncertjével kezdődött el az Interferenciák 2010 Nemzetközi Színházi Fesztivál Kolozsváron.

Az 1990 és 2010 közötti időszakot bemutató kiállítás anyaga elsősorban fényképekből áll, azonban megtekinthetők a színház előcsarnokában az egyes előadásokhoz kötődő “ereklyék” is. Darvay Nagy Adrienne elmondta, igyekezett úgy összeállítani a tárlatot, hogy a húsz év minden előadását és minden színészét megmutassa: senki és semmi nem maradt le.

A december 12-éig zajló fesztivál első estéjén az erdélyi származású Lucian Ban zenélt Abraham Burton szaxofonossal, Brad Jones nagybőgőssel, valamint Eric McPherson dobossal. Lucian Ban visszatérő vendég Kolozsváron, hiszen a magyar színházban vagy a TIFF keretében egyaránt hallhatta a közönség.

A fesztiválon ma este a Kolozsvári Állami Magyar Színház Leonce és Léna című előadásának bemutatóját láthatja a közönség, Tompa Gábor rendezésében. A szervezőktől megtudtuk: jegyeket már csak a programban szereplő nagyszínpadi előadásokra lehet kapni.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License