hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

A marosvásárhelyi Stúdió Fesztivál 2010 díjazottjai

[2010. Apr. 26.]

Vasárnap, április 25-én este díjkiosztóval ért véget a Művészeti Egyetem által szervezett II. Stúdió Fesztivál, a romániai színiegyetemek találkozója.

A fesztiválon hét romániai egyetem mesteris és végzős színészosztálya mutatta be egy-egy vizsgamunkáját, a négy nap alatt összesen tizenegy előadást. Az egyetemek jelenlévő képviselői a látott előadások apropóján saját oktatói stratégiáikat is bemutatták, megvitatták a romániai felsőfokú művészeti oktatás kérdéseit, és javaslatokat fogalmaztak meg egymás munkájának segítésére.

A diákok előadásait neves szakemberekből álló zsűri értékelte: Aura Corbeanu, a Román Színházi Szövetség ügyvezető elnöke, Marius Zarafescu, a Művelődési Minisztérium színházi szakértője, Ion Caloi, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője, Anca Rotescu színházkritikus és Bereczki Edit tévészerkesztő. A zsűri a következő díjakat osztotta ki:

- különdíjat kapott a Babeş-Bolyai Tudományegyetem harmadéves hallgatóinak Kukucs! című bábelőadása, valamint Horváth Gyula a Művészeti Egyetem Egy asszonygyilkos vallomása című előadásában használt non-verbális kifejezőeszközeiért.

- a legjobb férfi mellékszereplő díját Szabó Tamás nyerte a BBTE Patkányok című előadásában Erich Spitta megformálásáért.

- a legjobb női mellékszereplő díját Gergely Katalin nyerte a BBTE Patkányok című előadásában Paulina Piperkarcka megformálásáért.

- a legjobb férfi főszereplő díját Varga Balázs nyerte a BBTE Patkányok című előadásában Harro Hassenreuter megformálásáért.

- a legjobb női főszereplő díját Alexandra Fasolă nyerte a Bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetem Álom című előadásában Heléna megformálásáért.

A legjobb előadás díját a zsűri megosztva adta át a BBTE Patkányok című előadásának és a Művészeti Egyetem és az Ariel Színház Légzések című koprodukciójának. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License