hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Karnebál-bemutató Sepsiszentgyörgyön

[2009. Dec. 8.]

Újabb bemutatóra készül a Tamási Áron Színház. Ion Luca Caragiale Karnebál (eredeti címén D'ale carnavalului) című darabját Alexandru Dabija bukaresti rendező irányításával állítja színpadra a sepsiszentgyörgyi társulat; a bemutatóra december 11-én, pénteken este 19 órától kerül sor a színház Nagytermében.

A Karnebál változatos szerelmi bonyodalmak, csalások és félreértés-szülte helyzetek sokasága által rántja le a leplet a 19. század végi Bukarest lepukkant külvárosi világáról. A helyszín egy borbélyüzlet, később egy külvárosi bálterem, a szereplők pedig jellegzetes példái annak a népségnek, mely franciásan affektál ugyan, de a civilizációból semmi más nem ragadt rá, csak az olcsó parfüm, amivel bárdolatlanságát igyekszik leplezni.

Az előadás színpadra állításában a rendező munkatársai voltak: Bartha József (díszlettervező), Bagoly Zsuzsa és György Eszter (jelmeztervezők), Láng Zsolt (dramaturg), valamint Zakariás Zalán (rendezőasszisztens). Szereplők: Pálffy Tibor, Mátray László, Erdei Gábor, Nagy Alfréd, Szakács László, Nagy József, Kicsid Gizella, D. Albu Annamária és Márton Lóránt. A bemutató után még december 13-án, 14-én, és 20-án tekinthető meg az előadás a Tamási Áron Színházban. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License