hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Magyar nyelvű ősbemutató a Tamási Áron Színházban

[2011. Sep. 26.]

Kedden este 7 órától újabb bemutatóval, ezúttal ősbemutatóval várja közönségét a Tamási Áron Színház társulata. Sławomir Mrożek Egy nyári nap című darabja magyar nyelven először kerül színpadra, az előadást Zakariás Zalán rendezésében láthatják az érdeklődők a színház Kamaratermében.

Sławomir Mrożek lengyel drámaíró, prózaíró, karikaturista, műveinek központi témaköre korunk személyiségválsága, az elidegenedés és önazonosság-vesztés. Szereplői gyakran megpróbálnak kibújni a szabályok és előítéletek korlátai közül, törekvéseik azonban a köznapi élet törvényeivel ellentétes irányba mutatnak.

Az Egy nyári nap című darab története két férfi találkozásával kezdődik. Elrontott, minden próbálkozásában zátonyra futott élete miatti fájdalmában Lúz épp magát fölkötni készül egy parkban, amikor találkozik Sikkel. Hamar kiderül, hogy mindketten ugyanarra készülnek: az öngyilkosságra. Csakhogy míg Lúz befuccsolt élete, meghiúsult álmai miatt szánja rá magát e kétségbeesett cselekedetre, Sikket épp az örökké tartó siker csömöre kényszeríti ugyanerre. Kilátástalan életútjaik összevetését a Hölgy megjelenése zavarja meg, akinek nagyon gyorsan sikerül teljesen összekuszálnia a két férfi életét.

A darab lengyel nyelvű eredeti szövegét Pászt Patrícia fordította magyarra, akit az Ilja próféta szövegének fordítása által már megismerhetett a sepsiszentgyörgyi közönség. Az előadás a társulat két új színészének, Benedek Ágnesnek és Derzsi Dezsőnek első sepsiszentgyörgyi előadása, rajtuk kívül Nagy Alfréd tagja még az előadás szereposztásának. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License