hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Bányavirág - a Tompa Miklós Társulat és a Yorick Stúdió újabb koprodukciója

[2011. okt. 5.]

2011. október 9, vasárnap este fél 8-tól bemutató előadásra várja közönségét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Székely Csaba Bányavirág című drámája a Nemzeti és a Yorick Stúdió közös produkciójaként került a színház repertoárjába.

Az ifjú marosvásárhelyi szerző egyik nyertese a londoni BBC World Service és a British Council nemzetközi World Drama című rádiójáték-pályázatának, melyen a Do You Like Banana, Comrades? (Ízlik a banán, elvtársak?) című művével 2009-ben a legjobb európai drámáért járó díjat nyerte el.

Idén júniusban Székely Csaba a Bányavirág című darabjáért megkapta a Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumának elismerését, a Vilmos-díjat, míg ígéretes pályakezdéséért nemrég átvehette a Szép Ernő-jutalmat, amelyet minden évben a Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én nyújtanak át.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében bemutatandó előadás alkotói: Viola Gábor, Bányai Kelemen Barna, Nagy Dorottya, Kovács Botond és Gulácsi Zsuzsa színművészek, Aszalos Attila világosító, Sebesi Sándor videós, Czerán Csaba zenei munkatárs, valamint Lukácsy Ildikó díszlet- és jelmeztervező. Az előadás rendezője Sebestyén Aba. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License