hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

* Szigligeti Színház, Nagyvárad

Sergi Belbel

Mobil

(Móvil)

digitális komédia


Szereposztás:

Sara   Fábián Enikő
Rosa   Gajai Ágnes
Claudia   Firtos Edit
Jan   Pál Hunor

rendező:   Alexandre Colpacci
díszlettervező:   Florina Bellinda Birea
jelmeztervező:   Florina Bellinda Birea
fordította:   Duró Gábor, Baksa Mercédesz

Bemutató időpontja: 2011.03.04.

Felveszi? Kikapcsol? Letöröl? Elküld? Megcsörren? Kicseng? Rögzít? Kinyomja? Sergi Belbel katalán író-rendező darabja mindennapi életünk elválaszthatatlan tartozékát – a mobiltelefont veszi nagyító alá, ráadásul olyan módon, hogy azt dramaturgiai eszközzé avatja.

Mi történik, ha a szereplők szinte kizárólag mobilon találkoznak? Mivé változnak a személyes kapcsolatok, ha azok a térerő mindenhatóságába hálózva bonyolódnak? Mivé változik az itt és most kimondott szó, ha azt egy készüléknek, hangrögzítőre, videofelvételre mondják? Mi történik ha az üzenet máshol ér célba? A vonalak komikusra hangolt összekuszálása egy szélsőséges, ugyanakkor hátborzongatóan valóságos szituációban zajlik: a  négy szereplő – Sara, Rosa, Claudia, Jan – élete egy reptéri terrortámadás következtében keresztezi egymást. A valóságos bomba egy még valóságosabb, belső robbanást idéz elő bennük: a legrejtettebb érzéseiket, gondolataikat, vágyaikat hozza felszínre. A szeretet és gyűlölet szélsőségeiben tobzódva, kétségbeesetten keresik mindannyian azt, amibe -  ebben a darabjaira hullott világban -  még belekapaszkodhatnak.

Alexandru Colpacci rendező szerint a dráma cselekményében a reptéri robbantás csupán egy ürügy arra, hogy a szereplőkben végbemenő lelki explózió tanúi lehessünk, ezért a sokkoló és némileg meglepő történetben a felszínes diskurzusok mögött kibontakozó lelki folyamatokra helyezte a hangsúlyt.


Kapcsolódó


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License