hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

Színházművészeti Egyetem Stúdiója

Marosvásárhely

Teatrul Studio - Stúdió Színház 540057 Târgu-Mures Str. Köteles Sámuel 6.
Telefonszám: 0265-221122
E-mail: uat.ms@rdslink.ro
Honlap: http://studio.uat.ro/hu/index.php

A Színházművészeti Egyetem Stúdiója műsora


A Stúdió Színház az egyetem gyakorló színpada, itt készülnek el, és itt kerülnek bemutatásra a végzős hallgatók vizsgaelőadásai. Az utóbbi években az egyetemi színpad megnyílt az egyetemen oktató művészek számára is, az Akadémiai Műhely évente lehetőséget teremt egy művészi produkció bemutatására a Stúdió Színházban.

Az Akadémai Műhely célja, hogy a végzős hallgatók vizsgaelőadásai mellett folyamatossá tegyük a Stúdió Színház magyar nyelvű művészelőadásainak bemutatását, valamint továbbra is lehetőséget biztosítsunk az oktató színésztanárok és a marosvásárhelyi színtársulatnál dolgozó művészek alkotó tevekénységének, a művészi kísérletezésnek. Hangsúlyozzuk, hogy az egyetem Akadémiai Műhely elnevezésű tudományos és művészeti alkotó csoportjának – melyet a romániai akkreditációs tanács hivatalosan elismert – folyamatos működése az egyetem finanszírozásának egyik fontos mutatója. Ugyanakkor az alkotóműhely a Marosvásárhelyen létező reális igény kielégítését is folyamatosan szolgálni kívánja, egyben tisztességes munkalehetőséget teremt az egyetem szaktanárai és a helyi fiatal alkotók számára, csökkentve az elvándorlás, haknizás és a pályaváltoztatás szándékát.

Az egyetem keretében működő Akadémiai Műhely pedagógiai célkitűzése előadások létrehozása, nem csupán több egyetemi hallgató bevonása révén, hanem azon folyamat révén is, melynek során színészhallgatók megtapasztalhatják, élőben tanulmányozhatják tanáraik játékát. Az Akadémiai Műhely felvállalt célkitűzése, hogy művészileg igényes előadásokat mutasson be, elsősorban pályázati úton elnyert forrásokból, ugyanakkor használja az egyetem infrastruktúráját is.

***
A jegypénztár nyitva tartási ideje:
kedd, csütörtök 12 és 14 óra között
kedd, vasárnap 17 és 18 óra között
Jegyfoglalás a 0265-260362-es telefonszámon és e-mailen.

A legújabb előadások

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2001

2000

1999

1980

 --


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License