hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* Visky András

A NYILVÁNOS BESZÉLGETÉS FELTÉTELEIRŐL

Kedves Hamlet.ro!

[2009. Oct. 5.]

Nem ért váratlanul, hogy korábbi levelem állításainak egyikét sem állt módodban megcáfolni. Az érvek és a dokumentumok hiánya nyilvános elismerése annak, hogy Lőrincz Ágnes vizsgamunkájának publikálása manipulatív, gyáva tett.

1. Írásom nem Lőrincz Ágnes szemináriumi dolgozatával foglalkozik. A szerkesztőség eljárását kérdőjelezem meg, és ezt továbbra is fenntartom. Kérlek, haladéktalanul távolítsd el az általam jegyzett, A szem lehunyásáról című levél alcímét, mert nem tőlem származik. A szerkesztő szánalmas erőfeszítésének a jele ez is, hogy írásomat, amelynek címzettje és megszólítottja a Hamlet.ro, a nyilvánosság előtt zajló, tanár és diák között zajló vitának tűntesse fel.

2. A szerkesztő nyilvánvalóvá tette, hogy a vizsgamunka publikálása előtt nem keresett meg engem. Szándékos mulasztását azzal tetézi, hogy kapkodva nyilvánosságra hoz egy személyes levelet, amit persze nem tehetne meg a címzett megkérdezése nélkül, de ennek a jelek szerint nincs is tudatában. Lőrincz Ági akkor még „első éves teatrológus” üzenetét, aki egyetemi feladatához kér segítséget, és amelyben a tanárát szólítja meg, a Hamlet.ro hozzám írt levele dokumentumaként publikálja, azt a látszatot keltve, hogy Ági a szerkesztőséget képviselte felém, amikor a Hosszú péntek és a Visszaszületés közötti kapcsolat összefoglalására kér. Szánalmas, ismét. Lőrincz Ági szeptember 9-én írt levelét megkaptam, el is láttam a megválaszolandó levelek csillagjelével; a Visszaszületés műsorfüzetébe szánt és akkor még a megírás folyamatában levő szövegemet szándékoztam elküldeni neki, de hát ez közben okafogyottá vált. Az is nyilvánvaló, hogy a szemináriumi dolgozatba ékelt „Visky Andrást e-mailben kerestük meg kérdéseinkkel, de egyelőre nem válaszolt” formula nem Ágitól származik. Se megkeresés, se kérdések.

3. Lőrincz Ágnes felnőtt ember, jogában áll a nyilvánosság bevonásával megkérdőjelezni egy közintézmény működését. Most azonban nem ezzel a helyzettel állunk szemben. Köllő Katalin azóta publikált leveléből kiderül, nem volt tudatában annak, hogy a dolgozat a nyilvánosság elé kerül, amiből az is következik, a Hamlet.ro nem kereste meg őt sem, hogy nyilatkozatát ebben a formában vállalja-e a nyilvánosság előtt, vagy sem. Más kérdés, de egyáltalán nem lényegtelen, hogy Köllő Katalinnak egyetlen szava sincs arról, hogy Hegyi Réka a „teatrológus diákkal” együtt őt is megvezette, és az esetleg megfontolásra érdemes fölvetéseit teljességgel hiteltelenné tette, valamint, nem utolsó sorban, a nyilvános beszélgetés keretein kívülre helyezte.


Megosztás |

» Korábbi cikkek


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License