hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* Köllő Katalin

Koktél à la Silviu Purcãrete a Shadowban

Szín-Feszt mustra

Szabadság, 2008-11-06

Az Európai Színházi Unió 17. Fesztiválja

Silviu Purcãrete rendező volt az Európai Színházi Unió 17. Fesztiválja keretében működő Festival Café kedd esti vendége. A Kolozsvári Állami Magyar Színházban hét héten át zajló nemzetközi színházi fesztivál alatt számos kísérőrendezvényre is sor kerül, ezek helyszíne a színház emeleti előcsarnoka, illetve a Karolina téri, pontosabban az innen nyíló Klastrom/Vasile Goldiş utca sarkán lévő Caffé Shadowban kialakított fesztiválkávéház.


A helyiség hangulatát nagyban meghatározzák Biró István remek színházi fotói: a kolozsvári magyar színház előadásairól készített művészi alkotásokból álló tárlat megnyitójára a fesztivál nulladik napján, vagyis szombaton este került sor, felavatva ezáltal a fesztiválkávéházat is.

A kedd este sorra kerülő Gianni Schicchi című produkció rendezőjével, illetve Tompa Gábor színházigazgatóval Visky András beszélgetett az előadás után, de a jelenlévők is föltehették kérdéseiket. Silviu Purcãretet meglepte Visky első kérdése, vagy inkább játékos kérése, a színház művészeti aligazgatója ugyanis arra kérte a neves rendezőt, hogy nevezze meg, milyen hozzávalókból készítene el egy Gianni Schicchi, illetve egy Pantagruel sógornője elnevezésű koktélt, igazodva a hely, vagyis a fesztiválkocsma szelleméhez. A kérésre reagálva, Purcãrete ajánlata, némi gondolkodás után, így hangzott: grappa (olasz törkölypálinka) és csípős paprika a Schicchi-koktél esetében, illetve tej és bor kombinációja a Pantagruel-koktélhoz. A Shadow Caffé tulajdonosa, értve a szóból, kis idő múlva feltálalta a koktélokat, a bátrabbak meg is kóstolták, nagy derültséget keltve.

Az est másik eseményeként bemutatták a franciaországi Lansman Kiadó által megjelentetett Silviu Purcãrete-albumot, amely a rendező 12 előadásáról készített fotókat tartalmazza.


Köllő Katalin kritikái


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License